سفارش تبلیغ
صبا ویژن

نسیم خدایی - فیروزجاه
 
قالب وبلاگ

«یَوْمَ نَدْعُواْ کُلَّ أُنَاسِ بِإِمَامِهِمْ فَمَنْ أُوتىِ‏ کِتَابَهُ بِیَمِینِهِ فَأُوْلَئکَ یَقْرَءُونَ کِتَابَهُمْ وَ لَا یُظْلَمُونَ فَتِیلًا وَ مَن کاَنَ فىِ هذِهِ أَعْمَى‏ فَهُوَ فىِ الاَخِرَةِ أَعْمَى‏ وَ أَضَلُّ سَبِیلًا؛ (یاد کن) روزى را که هر (گروهى از) مردم را با پیشوایشان فرا مى‏خوانیم و هر کس نامه (عمل)ش به دست راستش داده شود، پس آنان نامه (اعمال)شان را (با شادى) مى‏خوانند و کم‏ترین ستمى نخواهند شد. و[لى‏] هر کس در این (جهان) کور(دل) باشد، پس او در آخرت (نیز) کور(دل) و گمراه‏تر است.»1

برخورد مردم با امام: 1.تبعیت کردن

                2.تبعیت نکردن

 

 

 گروهی که امام را شناختند و تبعیت کردند در قیامت نامه عملشان را به دست راست می‌دهند. گروه دوم گروهی هستند که در دنیا از شناخت امام و پیشوای حقیقی محروم بودند و اطاعتی نداشته‌اند در آخرت نیز کورتر و گمراه‌تر خواهند بود. (پیروی نکردن از امام در دنیا برابر است با کوری در دنیا و آخرت.)

علامه طباطبایی در این باره می‌فرماید: « مراد از امام هر طائفه، آن کسى است که مردم به پیشواییش تن در داده باشند، حال چه اینکه امام حق باشد و چه امام باطل. 

...علاوه بر این کلمه" بامامهم" مطلق است، و مقید به امام حق که خدا او را هادى به امر خود قرارش داده باشد نشده، و مقتداى ضلالت عین مقتداى هدایت امام خوانده شده و سیاق ذیل آیه و آیه دومى هم مشعر بر این است که امامى که روز قیامت خوانده مى‏شود آن کسى است که مردم او را امام خود گرفته باشند و به او اقتداء کرده باشند. نه آن کس که خداوند به امامتش برگزیده باشد، و براى هدایت به امرش انتخاب کرده باشد، چه اینکه مردم هم او را پیروى کرده باشند و یا کنارش زده باشند.
پس ظاهر این مى‏شود که مراد از امام هر طائفه، آن کسى است که مردم به پیشواییش تن در داده باشند، حال چه اینکه امام حق باشد و چه امام باطل.»
2

 

این آیه نیز ما را به این تبعیت دعوت می‌کند تا با پیروی از امام زمان خود در قیامت جزء دریافت کننده‌گان نامه عمل با دست راست خویش باشیم. 


------------.-------------

1. (اسرا/71-72)

 2.المیزان فی تفسیر القرآن، ج‏13، ص: 166  

 


[ پنج شنبه 93/3/1 ] [ فیروزجایی ] [ نجوا () ]
.: Weblog Themes By SibTheme :.

درباره وبلاگ